WC-remontti: Hinta ja parhaat vinkit viihtyisään vessaan!

WC-remontti parantaa arkea tuomalla toiminnallisuutta ja esteettisyyttä kylpyhuoneeseen. On tärkeää keskittyä huolelliseen suunnitteluun ja realistisen budjetin asettamiseen.

Remontin Suunnittelu

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. WC-remontissa tämä pitää paikkansa. Remontin suunnittelu alkaa tilan ja tarpeiden analysoinnilla: mietitään, minkä kokoinen tila on ja mitä toimintoja siellä halutaan parantaa. Tämän jälkeen valitaan materiaalit ja välineet, ottaen huomioon niiden kestävyys ja helppohoitoisuus.

 • Tilan arviointi: Kokoa ja muotoa tarkastelemalla voidaan päättää, mitä mahdollisuuksia WC-tila tarjoaa.
 • Kalusteiden ja varusteiden valinta: Nykyaikaiset WC-istuimet ja käsienpesualtaat voivat säästää tilaa ja lisätä mukavuutta.
 • Materiaalivalinnat: Laatat, maalit ja muut pinnat määrittelevät tilan ilmeen ja kestävyyden.

Budjetin Asettelu

Kustannukset vaihtelevat suuresti riippuen remontin laajuudesta ja valituista materiaaleista. Remontin budjettiin vaikuttaa moni seikka, kuten työvaiheet, pinta-ala ja valittavat kalusteet.

 • Kustannusarvio: Alustava arvio auttaa hahmottamaan, kuinka paljon rahaa tulee varata.
 • Tarjousten pyytäminen: Useita tarjouksia vertailemalla voi löytää parhaan hinnan ja laatusuhteen.
 • Lisäkustannukset: Varautuminen yllättäviin menoihin on viisasta, sillä remonteissa tulee usein eteen odottamattomia kuluja.

Se, miten tarkka ja kattava suunnitelma on, voi tehdä merkittävän eron sekä lopullisen hinnan että remontin onnistumisen kannalta.

Hinta-Arviot

WC-remontin kustannukset vaihtelevat suuresti projektin laajuuden mukaan. Moni tekijä kuten työvoiman, materiaalien ja mahdollisten lisäkustannusten hinta vaikuttavat lopullisiin kustannuksiin.

Työvoiman Kustannukset

Työvoiman osuus remontin kokonaiskustannuksista voi olla merkittävä. Esimerkiksi pienemmissä WC-tilojen pintaremonteissa, työvoiman hinta voi olla noin 272 €, kun taas suuremmissa, kokonaisvaltaisissa remonttiprojekteissa työvoimakustannukset voivat nousta useisiin tuhansiin euroihin.

Materiaalihinnat

Materiaalikustannukset riippuvat valituista tuotteista ja remontin laajuudesta. Seuraava lista antaa suuntaa materiaalihinnoille:

 • Maalit ja tasoitteet: Alkaen noin 50 €
 • Laatat: Vaihtelee 20 €/m² – 100 €/m² välillä
 • WC-kalusteet: 100 € – 500 €, riippuen valinnasta

Lisäkustannukset

Lisäkustannuksia voi syntyä odottamattomista ongelmista tai projektin laajentamisesta. Esimerkiksi putkitöiden tai homevaurioiden korjaus voivat lisätä kustannuksia. On suositeltavaa varata budjettiin noin 10-20 % ylimääräistä mahdollisten yllätysten varalle.

Kotitalousvähennys wc-remontista

Kun suunnittelee wc-remonttia, on hyvä muistaa, että tietyt kustannukset voi kattaa kotitalousvähennyksen avulla. Vuonna 2024 wc-remontin työosuudesta voi saada kotitalousvähennystä enintään 2 250 euroa henkilöä kohden.

Tämä vähennys on käytettävissä, kun palveluntarjoaja on ennakkoperintärekisteriin kuuluva yritys. Henkilö voi vähentää 40 % työn osuudesta verotuksessaan, mikä auttaa säästämään merkittävän summan remonttikuluissa.

Vinkkejä kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen:

 • Tarkista, että urakoitsija kuuluu ennakkoperintärekisteriin.
 • Pidä huoli, että laskussa eritellään työn osuus kalusteiden ja tarvikkeiden kustannuksista.
 • Suunnittele remonttia ja sen ajoitusta niin, että maksimoit vähennyksen mahdollisuuden, tarvittaessa jakamalla työt useammalle vuodelle.

Käytännössä kotitalousvähennys helpottaa wc uudistamiseen liittyvää taloudellista taakkaa. Suunnittelussa voi huomioida myös mahdollisuuden jakaa remontti useammalle vuodelle, jotta vähennysten hyödyntäminen optimoidaan.

WC Remontin Vaiheet

WC-remontti koostuu useista vaiheista, joilla varmistetaan tilan uudistuminen ja toimivuuden parantuminen. Tarkka suunnitelma ja ammattilaisten toteuttamat työvaiheet takaavat lopputuloksen laadun.

Purkutyöt

Remontti alkaa purkutöillä, jossa vanhat rakenteet, kalusteet ja tarvittaessa viemäröinti puretaan. Tässä vaiheessa on tärkeää olla tarkkana, ettei vahingoiteta rakenteita, jotka säilytetään.

LVI-Työt

Seuraavaksi edetään LVI-töihin, joihin kuuluu vesiputkien, viemäröinnin ja mahdollisesti uuden wc-istuimen asentaminen. Tässä kohtaa varmistetaan myös mahdollisen uuden lattialämmityksen asennus.

Sähkötyöt

Sähkötyöt ovat remontissa keskeisessä roolissa. Sähköt voidaan uusia kokonaan tai osittain, ja tässä vaiheessa asennetaan tarvittavat sähköpisteet, kuten valaisimet.

Laatoitus ja Viimeistely

Lopuksi seinät ja lattiat laatoitetaan ja saumataan. Viimeistelyssä asennetaan kalusteet, kuten peilikaapit ja pyyhetelineet, ja tehdään pintamaalaukset. Tämä vaihe antaa tilalle viimeisen silauksen ja varmistaa esteettisen lopputuloksen.

Sisustusvinkit

Kun he uudistavat wc-tiloja, moni haluaa tuoda ilmeeseen raikkautta ja viihtyisyyttä. Laattojen, kalusteiden ja värimaailman valinta ovat avainasemassa, kun tavoitteena on luoda kutsuva ja toimiva wc-tila.

Värit ja materiaalit: Neutraalit sävyt kuten valkoinen, harmaa tai beige ovat suosittuja, koska ne ovat aikaa kestäviä ja jättävät tilaa muille elementeille loistaa. Värillisillä tai kuviollisilla laatoilla voidaan tuoda lisää luonnetta ja ilmettä tilaan. Lisäksi kohdennetut seinävalaistukset voivat korostaa hienosti näitä yksityiskohtia.

Kalusteet: Kylpyhuonekalusteet on valittava huolellisesti. Ne eivät ainoastaan anna säilytystilaa, vaan myös määrittävät tilan tunnun. Kelluvat allaskaapit luovat avaruuden tuntua, ja peilikaapit tuovat valoa ja syvyyttä pieniin tiloihin.

 • WC-istuin: Moderni rimfree-malli on hygieninen ja helppohoitoinen.
 • Allas ja hana: Linjakkaat ja vähäeleiset mallit luovat tyylikästä minimalismia.
 • Säilytystilat: Seinähyllyt tai -kaapit käyttävät tilan tehokkaasti.

Tekstiilien, kuten käsipyyhkeiden ja mattojen vaihto on nopea tapa päivittää wc ilmettä. He voivat myös harkita luovia ratkaisuja, kuten seinien pinnoittamista erilaisilla materiaaleilla, jotka lisäävät tilan persoonallisuutta, mutta muistakaa valita kosteutta kestäviä pintoja.

Vinkkejä Valintaan

Kun suunnitellaan WC-remonttia, on erityisen tärkeää valita oikeat tuotteet ja materiaalit. Tässä osiossa käsitellään WC-istuimen ja kylpyhuonekalusteiden valintaa, ja miten ne vaikuttavat sekä toiminnallisuuteen että remontin hintaan.

WC-istuimen Valinta

Valittu WC-istuin voi määrittää sekä kylpyhuoneen tyylin että käytettävyyden. On tärkeää ottaa huomioon seuraavat seikat:

 • Koko ja muoto: WC-istuimen tulee mahtua tilaan sopivasti ja istua käyttäjien tarpeisiin. Erilaisia mittoja ja malleja vertailemalla löytää parhaan vaihtoehdon.
 • Materiaali: Keraamiset istuimet ovat kestäviä ja helppoja puhdistaa, mutta markkinoilla on myös muita vaihtoehtoja.
 • Huuhtelutekniikka: Vettä säästävä huuhtelutekniikka voi olla hyvä investointi pidemmän päälle.

Kylpyhuonekalusteiden Valinta

Kylpyhuonekalusteet tuovat toimivuutta ja tyyliä WC-tilaan. Niiden valinnassa kannattaa huomioida:

 • Tilankäyttö: Mitatessa ja suunnitellessa on syytä ottaa huomioon liikkumatila sekä kalusteiden sijoittelu.
 • Säilytystarpeet: Kaappien ja hyllyjen määrä ja koko vaikuttavat WC käytännöllisyyteen.
 • Vesikalusteet: Hanan ja suihkun laadulla on suuri merkitys käyttömukavuudessa ja vesikulutuksessa.

Valintojen tulee tukea sekä toimivuutta että kylpyhuoneen esteettistä ilmettä. Eri vaihtoehtojen vertailu ja laadukkaat tuotteet takaavat remontin onnistumisen.

Kestävän Remontin Vinkkejä

Kun he suunnittelevat WC-remonttia, kodinomistajat toivovat usein, että remontin tulokset ovat kestäviä. Laadukas remontti säästää aikaa ja rahaa pitkällä tähtäimellä.

 • Materiaalien valinta: Valitse korkealaatuisia materiaaleja, jotka kestävät kosteutta ja kulutusta. Keraamiset laatat ja vedenkestävä maali ovat suosittuja vaihtoehtoja.
 • Vesieristys: Varmista, että WC-tilan vesieristys on asianmukaisesti tehty. Tämä on kriittinen vaihe, joka suojaa rakenteita ja estää kosteusvahinkoja.
VaiheKuvaus
SuunnitteluHyvä suunnitelma ottaa huomioon tilan käytännölliset tarpeet sekä esteettiset toiveet.
Ammattilaisen palkkaaminenHe voivat antaa arvokkaita neuvoja materiaaleista ja asennustekniikoista.
SeurantaValvo työn laatua remontin aikana sisältäen asennukset ja viimeistelyt.
 • Ilmanvaihto: Heidän tulee varmistaa, että ilmanvaihto on suunniteltu hyvin. Tämä auttaa pitämään tilan kuivana ja ennaltaehkäisee homeen muodostumista.

Huolella valitut WC-kalusteet ja laadukkaat työvälineet ovat investointeja, jotka tuovat arvoa koko kiinteistölle. Ennen remontin aloittamista kannattaa myös harkita, voisiko joitakin osia entisöidä sen sijaan että ne vaihdettaisiin uusiin. Kestävään remonttiin panostaminen on ympäristöystävällistä ja taloudellista.

Jätä kommentti