Halvin remonttilaina: Uusi vertailu 2024

Kun remontti kutsuu, haluat varmistaa että rahoitus on hoidettu fiksusti. Halvin remonttilaina ei tarkoita vain sitä, että saat pienimmän nimelliskoron tai kuukausierän. Sen sijaan, kiinnitä huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka ottaa huomioon kaikki lainan kulut.

Miten löydät edullisimman lainan?

 • Vertaile lainoja eri tarjoajilta.
 • Huomioi todellinen vuosikorko, ei vain nimelliskorkoa.
 • Lue lainaehdot – piilokulut voivat yllättää.

Aiemmin voit saada remonttilainaa osana asuntolainaa, mutta nykyään tämä on harvinaisempaa. Pienempiin remonttiprojekteihin voit harkita vakuudellisia tai vakuudettomia kulutusluottoja.

Lainan kilpailuttaminen:

 • Käytä vertailupalveluita, kilpailuta remonttilaina ja löydä parhaat tarjoukset.
 • Tarkastele korkoja, laina-aikoja ja summia:
  • Laina-ajat voivat vaihdella 1 – 15 vuotta
  • Lainasummat 500 – 60 000 € välillä
  • Nimelliskorko tyypillisesti 4,5% – 20%.

Muista, että edullisin laina on aina yksilöllinen. Sinun tarpeesi ja taloustilanteesi määrittävät parhaan vaihtoehdon. Käytä laskureita ja neuvottele pankin kanssa saadaksesi räätälöidyn ratkaisun.

Mistä löytää halvimmat remonttilainat

Kun etsit edullisinta remonttilainaa, on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja huolellisesti. Tässä osiossa käsitellään kolmea vaihtoehtoa, jotka auttavat sinua löytämään tarpeisiisi sopivimman ja edullisimman remonttilainan.

Pankit ja rahoituslaitokset

Useimmiten edullisimman remonttilainan löydät pankistasi, erityisesti jos sinulla on jo asuntolaina kyseisestä pankista. On myös mahdollista saada kilpailukykyinen tarjous muista rahoituslaitoksista. Muistathan kysyä, voitko vähentää lainan korkoja veroissa ja selvittää lainan tarkan takaisinmaksuajan.

Vertaislainapalvelut

Vertaislainapalvelut tarjoavat mahdollisuuden lainata rahaa suoraan yksityishenkilöiltä. Ne voivat olla joustava vaihtoehto, jos perinteiset rahoituspalvelut eivät ole sinulle sopivia. Vertaislainojen korot määräytyvät usein lainanottajan luottokelpoisuuden ja markkinatilanteen mukaan.

Online-lainanvälittäjät

Online-lainanvälittäjien kautta voit kilpailuttaa remonttilainan nopeasti ja helposti. Laina.pro kaltainen palvelu auttaa sinua vertailemaan lainoja jopa 60 000€ asti ilman rekisteröitymistä. Tämänkaltaiset palvelut tarjoavat sinulle monia tarjouksia eri rahoittajilta yhdellä hakemuksella.

Remonttilainojen vertailun perusteet

Kun lähdet vertailemaan remonttilainoja, tärkeitä huomioonotettavia tekijöitä ovat korkokulut, lainan kokonaiskustannukset, laina-ajat sekä takaisinmaksuehdot.

Korkokulut

Korkokulut ovat lainan hinnan kannalta merkittävä tekijä. Remonttilainan korko määrittää, kuinka paljon maksat lainasta yläpuolella olevan pääoman lisäksi. Eri lainantarjoajien todelliset vuosikorot vaihtelevat suuresti, joten vertaile tarkkaan.

Lainan kokonaiskustannukset

Lainan kokonaiskustannukset sisältävät kaikki lainaan liittyvät kulut, kuten korkokulut, avausmaksut ja mahdolliset tilinhoitopalkkiot. Vertailu on helpoin tehdä tarkastelemalla lainan todellista vuosikorkoa, sillä se sisältää kaikki lainan kustannukset.

Laina-ajat

Laina-aika vaikuttaa sekä kuukausieriin että kokonaiskustannuksiin. Lyhyempi laina-aika tarkoittaa suurempia kuukausieriä, mutta pitkässä juoksussa säästät korkokuluissa. Laina-aika voi vaihdella muutamista kuukausista jopa kymmeniin vuosiin.

Takaisinmaksuehdot

Lainan takaisinmaksuehdot kertovat, millaisissa erissä ja minkä aikataulun mukaan laina tulee maksaa takaisin. Joustavat ehdot voivat sallia ylimääräiset lyhennykset ilman lisäkustannuksia. Tutki ehtoja huolella, jotta löydät lainan, joka sopii parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseesi.

Lainahakemuksen tekeminen

On tärkeää ymmärtää, että lainahakemuksen tekeminen vaatii huolellista valmistautumista. Selkeä hakemus nopeuttaa lainapäätöksen saamista ja parantaa mahdollisuuksiasi saada edullista remonttilainaa.

Hakemuksen vaatimukset

Ensimmäinen askel lainahakemuksen tekemisessä on tutustua lainanantajan asettamiin vaatimuksiin. Useimmat lainanantajat edellyttävät, että:

 • Olet vähintään 18-vuotias.
 • Sinulla on säännölliset tulot.
 • Sinulla on puhtaat luottotiedot.

Varmista myös, että ymmärrät lainan ehdot, kuten korot ja takaisinmaksuajat.

Tarvittavat dokumentit

Kun haet remonttilainaa, sinun tulee yleensä toimittaa seuraavat dokumentit:

 • Henkilötodistus: Kuvallinen henkilöllisyystodistus tai passi.
 • Tulotiedot: Esimerkiksi palkkalaskelmat tai verotodistus.
 • Asunnon tiedot: Mikäli laina kohdistuu tietyn asunnon remontointiin, tarvitaan usein tiedot asunnosta.

Muista, että dokumentaation tulee olla ajantasalla. Valmistele dokumentit huolellisesti jo ennen hakemuksen täyttämistä.

Maksukyvyn arviointi

Ennen remonttilainan hakemista on ensiarvoisen tärkeää arvioida oma maksukyky realistisesti. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, paljonko voit lainaa ottaa vastuullisesti.

Tulojen ja menojen selvittäminen

Selvitä tarkasti kuukausittaiset tulosi. Tähän lukeutuvat palkkatulot, mahdolliset sivutulot ja rahoitustulot. Kirjaa myös kuukausittaiset menot; näihin kuuluvat esimerkiksi asumiskulut, ruokamenoja ja muut elämisen peruskustannukset. Varmista, että budjettiisi jää tilaa remonttilainan kuukausierälle.

 1. Tulot: Kirjaa ylös kaikki tulolähteesi.
  • Palkka
  • Sivutulot
  • Mahdolliset tuet
 2. Menot: Listaa säännölliset menosi.
  • Vuokra tai asuntolaina
  • Laskut (sähkö, vesi, netti jne.)
  • Ruoka ja päivittäistavarat
  • Vakuutukset
  • Liikenne (bensiini, julkisen liikenteen kustannukset)

Selvitystyön jälkeen näet, paljonko sinulla on käytettävissä remonttilainan lyhennyksiin.

Luottotietojen tarkistus

Tarkista luottotietosi ennen lainahakemuksen tekemistä. Luottotietojen tulee olla kunnossa lainaa haettaessa, sillä maksuhäiriömerkinnät voivat estää lainansaannin. Voit pyytää omat luottotietosi maksutta kerran vuodessa Suomen Asiakastieto Oyä tai Bisnode Finland Oyä.

 • Käytännön vinkki: Tarkista luottotietosi hyvissä ajoin ennen lainahakemuksen täyttämistä.

Remonttilainaa koskevat vinkit ja neuvoja

Näillä neuvoilla varmistat, että remonttilainasi on mahdollisimman edullinen ja sopii juuri sinun tarpeisiisi.

Budjetoinnin merkitys

Ennen lainan hakua, on tärkeää budjetoida remonttisi huolellisesti. Tämä tarkoittaa kaikkien kustannusten arvioimista ja yhteenlaskemista. Budjetin oikea laadinta auttaa sinua ymmärtämään, kuinka paljon rahoitusta todella tarvitset, etkä päädy ottamaan liian suurta lainaa.

 • Laske odotettavissa olevat kulut
 • Varoita ylimääräisiä kuluja
 • Tarkista saatko lainalle verovähennyksiä

Laina-aika ja lyhennyssuunnitelma

Laina-ajan valitseminen on tasapainoilua kuukausilyhennyksen suuruuden ja lainan kokonaiskustannusten välillä. Pidempi laina-aika pienentää kuukausieriä, mutta kasvattaa korkokustannuksia. Lyhennyssuunnitelman laatiminen antaa sinulle selkeän käsityksen siitä, kuinka nopeasti pystyt lainan maksamaan takaisin.

 • Pohdi, kuinka suuria kuukausieriä voit realistisesti maksaa
 • Muista, että lyhyempi laina-aika tarkoittaa yleensä säästöä koroissa

Vararahasto yllättäviä kustannuksia varten

Remonttiprojekteissa tulee usein vastaan odottamattomia kustannuksia. Siksi on järkevää varata budjetissa ylimääräinen summa yllättäviä menoja varten. Tämä voi suojata sinua tilanteissa, joissa remontti ylittää alkuperäisen budjetin.

 • Luo 10–20% lisäys remonttibudjettiin odottamattomia menoja varten
 • Tämä auttaa välttämään lisälainan ottamista kesken projektin

Usein kysyttyjä kysymyksiä remonttilainoista

Mikä on remonttilaina?
Remonttilaina on tarkoitettu kotisi kunnostus- tai muutostöiden rahoittamiseen. Voit hakea sitä pankista tai muista rahoituslaitoksista.

Kuinka haen remonttilainaa?
Lainanhaku tapahtuu yleensä lainahakemuksella, jonka voit täyttää pankin tai rahoituslaitoksen verkkosivuilla. Tarvitset todennäköisesti myös todisteita tuloistasi ja hankkeen kustannusarviosta.

Mikä tekee remonttilainasta edullisen?
Edullisimman lainan saat, kun vertailet todellisia vuosikorkoja, jotka sisältävät kaikki lainan kulut.

Voinko saada vakuudellista remonttilainaa?
Kyllä, voit hakea vakuudellista remonttilainaa, jossa vakuutena voi olla esimerkiksi asunto tai muu omaisuus.

Onko remonttilainan korko vähennyskelpoinen verotuksessa?
Remonttilainan koroista voidaan tehdä vähennys verotuksessa tietyissä tilanteissa. Tarkista asia veroneuvojaltasi.

Mitkä ovat yleiset remonttilainan ehdot?
Ehdot vaihtelevat, mutta tyypillisiä seikkoja ovat laina-aika, korko, takaisinmaksuaikataulu ja mahdolliset vakuudet.

Lainaehdot ja tarjoukset kannattaa aina vertailla huolellisesti, jotta löydät juuri sinun tarpeisiisi parhaiten sopivan vaihtoehdon.