Kylpyhuoneremontti laina – Näin rahoitat unelmiesi kylpyhuoneen!

Kun suunnittelet kylpyhuoneremonttia, rahoitus on yksi tärkeimmistä harkittavista asioista. Kylpyhuoneremontti voi olla merkittävä investointi, mutta onneksi sinulla on useita rahoitusvaihtoehtoja käytettävissäsi.

Henkilökohtainen laina: Voit hakea henkilökohtaista lainaa, joka tunnetaan myös nimellä kulutusluotto. Tällaisen lainan ehdot vaihtelevat, ja korko määräytyy usein hakijan taloudellisen tilanteen perusteella.

LainasummaAlkukorko
500 – 60 000 €Alkaen 4,5 %

Luottokortti: Joissakin tapauksissa voit rahoittaa remontin luottokortilla, joka voi tarjota lyhytaikaisen rahoituksen ja mahdolliset kanta-asiakasedut.

Remonttilaina pankista: Pankit tarjoavat remonttilainaa, jonka tarkoitus on kattaa kodin parannustyöt. Kannattaa kilpailuttaa laina eri pankkien kesken, jotta löydät itsellesi sopivimman koron ja ehdot.

 • Muista vertailla lainatarjouksia huolellisesti!
 • Tarkista, että lainassa ei ole piilokuluja.

Avustukset ja tukirahat: Selvitä, olisiko sinulla mahdollisuus päästä käsiksi julkisiin tukirahoihin tai paikallisiin avustuksiin, jotka voivat helpottaa remonttibudjettia.

Rahoitusvälityspalvelut: Nämä palvelut auttavat sinua kilpailuttamaan lainatarjoukset useista pankeista yhdellä hakemuksella, säästäen aikaa ja vaivaa.

Muista, että tarkka suunnittelu ja budjetin pitävä kartoitus ovat avain onnistuneeseen rahoitukseen. Vertaile eri vaihtoehtoja ja valitse sinulle sopivin ratkaisu kylpyhuoneremonttisi rahoittamiseen.

Lainan hakeminen kylpyhuoneremonttia varten

Kun haet lainaa kylpyhuoneremonttia varten, on tärkeää ymmärtää vaatimukset ja lainanhakuprosessin eri vaiheet. Vakuudeton laina voi olla helppo ja nopea ratkaisu rahoituksen saamiseksi.

Lainavaatimukset

Lainan saamiseksi sinun on yleensä täytettävä tiettyjä vaatimuksia. Nämä saattavat sisältää:

 • Ikäraja: Yleensä vähintään 18 vuotta.
 • Tulosi: Sinulla tulee olla säännölliset tulot lainan takaisinmaksua varten.
 • Luottotiedot: Hyvät luottotiedot ovat tärkeät, sillä ne vaikuttavat lainan saantiin ja korkotasoon.

Laina-aika vaihtelee tyypillisesti 1-18 vuoden välillä, ja lainasummat voivat liikkua jopa 60 000 euroon asti riippuen tarvettestasi ja taloudellisesta tilanteestasi.

Hakuprosessin vaiheet

Lainanhakuprosessi on suunniteltu olemaan suoraviivainen:

 1. Lainatarjousten vertailu: Etsi ja vertaile eri lainantarjoajien korkoja ja ehtoja. Korko voi vaihdella 4,19% – 38% välillä.
 2. Hakemuksen täyttäminen: Täytä hakemus netissä. Varautumalla tarvittaviin tietoihin voit nopeuttaa prosessia.
 3. Päätöksen odottaminen: Lainapäätöksen saatat saada jopa muutamassa minuutissa hakemuksen jättämisen jälkeen.
 4. Tarjouksen hyväksyminen: Kun olet saanut lainatarjouksen ja olet sen hyväksynyt, rahat siirtyvät tilillesi usein nopeasti.

Muista, että lainatarjouksen pyytäminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, joten voit rauhassa tutustua eri vaihtoehtoihin ja löytää itsellesi sopivimman ratkaisun.

Lainatyypit kylpyhuoneremonttiin

Jos suunnittelet kylpyhuoneremonttia, on aika tutustua lainatyyppeihin, jotka voivat rahoittaa unelmiesi kylpyhuoneen. Valitse itsellesi sopivin vaihtoehto remonttisi suunnitelmien ja talouden mukaan.

Kulutusluotto

Kulutusluotto on joustava ja yleisesti käytetty lainatyyppi kylpyhuoneremontteihin. Se on vakuudeton laina, joka mahdollistaa nopean ja yksinkertaisen hakuprosessin. Tyypillisesti kulutusluoton lainamäärät vaihtelevat, ja ne voivat kattaa niin pienten kuin suurtenkin remonttien kustannukset.

 • Lainasumma: 500 – 60 000 €
 • Korko: Alkaen 4,5 %

Asuntolaina ja jälleenrahoitus

Jos omistat asunnon, voit rahoittaa kylpyhuoneremontin asuntolainan yhteydessä tai harkita jälleenrahoitusta. Asuntolaina on turvattu laina, mikä tarkoittaa yleensä edullisempaa korkoa. Jälleenrahoitus voi myös mahdollistaa paremmat lainaehdot ja pienentää kuukausimaksuja.

 • Edullisempi korko asunnon vakuudella
 • Mahdollisuus integroida remontin kustannukset asuntolainaan

Remonttilaina

Remonttilaina on laina, joka on erityisesti suunniteltu remontointiin. Voit kilpailuttaa remonttilainat löytääksesi alhaisimman koron ja parhaat lainaehdot juuri sinulle. Joskus remonttilaina voi olla osa kiinteistövakuudellista lainaa tai vakuudetonta lainaa.

 • Kilpailutettavissa paremman koron löytämiseksi
 • Usein kohdennettu nimenomaan remontointitarpeisiin

Lainan kustannukset

Kun päätät investoida kylpyhuoneremonttiin, on tärkeää ymmärtää lainasi kustannukset kokonaisuudessaan. Lainan hintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten korko, muut mahdolliset maksut, sekä lainan takaisinmaksuajan pituus.

Korko ja muut maksut

Lainan korko määrittää, paljonko maksat lainasta ylimääräistä pelkän lainasumman lisäksi. Korko voi vaihdella paljonkin eri lainantarjoajien välillä, ja sen suuruuteen voivat vaikuttaa omat taloudelliset olosuhteesi sekä lainan suuruus. Yleensä korko ilmoitetaan vuosikorkona. Lisäksi lainaan voi sisältyä muita maksuja, kuten avausmaksu tai tilinhoitopalkkiot, jotka kannattaa ottaa huomioon lainan kokonaiskustannuksia laskettaessa.

Esimerkiksi:

 • Vuosikorko: 4,19% – 38,0%
 • Avausmaksu: Vaihtelee lainantarjoajittain
 • Tilinhoitopalkkiot: Vaihtelevat

Voit käyttää lainalaskureita arvioidaksesi näitä kustannuksia ja saadaksesi kuvaa siitä, mitä remonttilainasi todellisuudessa tulee maksamaan.

Lainan takaisinmaksuaika

Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa siihen, kuinka paljon maksat lainastasi kuukausittain, sekä kokonaiskustannuksiin laina-ajan puitteissa. Pidempi laina-aika tarkoittaa yleensä pienempiä kuukausimaksuja, mutta silloin maksat korkoja pidemmän ajan. Voit valita laina-ajan tyypillisesti yhden vuoden ja 18 vuoden väliltä, muistaen, että lyhyempi takaisinmaksuaika tarkoittaa tavallisesti vähemmän korkokustannuksia kokonaisuudessaan.

Esimerkkejä takaisinmaksuajoista:

 • 1 vuosi: Korkeampi kuukausierä, vähemmän korkokuluja
 • 18 vuotta: Pienempi kuukausierä, enemmän korkokuluja kokonaisuudessaan

Muista, että lainan ennenaikainen takaisinmaksu voi olla hyvä tapa säästää korkokuluissa, jos taloudellinen tilanteesi sallii sen.

Budjetin suunnittelu ja kylpyhuoneremontin kustannusarvio

Kun aloitat kylpyhuoneremonttia, on ensiarvoisen tärkeää luoda realistinen budjetti. Kustannusarvion laatiminen kannattaa aloittaa tutustumalla toteutuneisiin remonttien hintoihin. Voit löytää näitä esimerkkejä verkosta, mikä auttaa sinua ymmärtämään, mihin rahaa todennäköisesti kuluu.

Budjetin keskeiset osa-alueet:

 • Suunnittelu ja luvat: Arvioi suunnittelun, mahdollisten LVIS-piirustusten ja tarvittavien lupien kustannukset.
 • Kalusteet ja varusteet: Listaa tarvittavat kalusteet, kuten hanat, suihku, WC-istuin ja peili, ja niiden hinnat.
 • Rakennusmateriaalit: Huomioi levyt, laastit ja tasoitteet.
 • Pintamateriaalit: Laske mukaan laatat, maalit ja muut pinnat.
 • Saunan osalta: Muista lauteet ja muut erikoismateriaalit.

Muista, että hintoihin vaikuttaa valitsemasi materiaalien ja kalusteiden laatu sekä remontin laajuus. Vertaile tuotteita ja palveluita ja pyri löytämään tasapaino laadun ja budjetin välillä. Mikäli rahat ovat tiukilla, mieti mihin olet valmis sijoittamaan eniten ja missä voit mahdollisesti säästää.

Älä unohda ottaa huomioon myös odottamattomia kustannuksia. Laita budjettiisi noin 10-20 % ylimääräistä mahdollisia yllätyksiä varten. Hyvällä suunnittelulla saat remontistasi sekä toimivan että tyylikkään, budjetistasi riippumatta.

Vinkkejä kylpyhuoneremonttilainan vertailuun

Kun suunnittelet kylpyhuoneremonttia ja kaipaat siihen rahoitusta, lainavaihtoehtojen vertailu on tärkeää. Lainaehdot voivat vaihdella suuresti, mutta pienellä vaivannäöllä löydät sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Vertaa korkoja: Lainojen todelliset vuosikorot sisältävät kaikki lainan kulut. Etsi siis laina, jolla on kilpailukykyinen todellinen vuosikorko.

 • Lainaa tarpeesi mukaan: Arvioi remontin kustannukset realistisesti ja ota lainaa vain tarvittava määrä.
Vakuudellinen lainaVakuudeton laina
Edullisempi korkoKorkeampi korko
Vaatii vakuudenEi vaadi vakuutta

Maksa takaisin joustavasti: Valitse laina, jonka kuukausierän suuruus sopii budjettiisi. Lainan lyhentäminen ei saa kuormittaa talouttasi liikaa.

 • Kokeile lainalaskureita: Monet palvelut tarjoavat lainalaskureita, joiden avulla voit kokeilla erilaisia takaisinmaksuaikatauluja ja nähdä niiden vaikutuksen kuukausieriin.
 • Kilpailuta lainat: Hyödynnä palveluita, jotka vertailevat puolestasi eri pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjouksia. Näin säästät aikaa ja vaivaa.

Muista, että lainaa hakiessasi palveluiden käytön tulisi olla ilmaista eikä sinun tulisi sitoutua mihinkään pelkästään lainatarjouksia pyytämällä. Käyttämällä näitä yksinkertaisia vinkkejä voit löytää taloudellisesti järkevimmän ratkaisun kylpyhuoneremonttisi rahoittamiseen.

Lainan takaisinmaksu ja varautuminen yllättäviin kuluihin

Kun päätät toteuttaa kylpyhuoneremontin ja ottaa lainaa, huomioi takaisinmaksusuunnitelma tarkasti. On tärkeää, että lainan kuukausierät sopivat budjettiisi eikä kuormita sitä liikaa. Varmista, että tiedostat lainasi koron ja mahdolliset muut kulut.

Budjetin laatiminen:

 • Arvioi kuukausittaiset tulot ja menot.
 • Laske mukaan lainanlyhennykset ja korot.
 • Muista ottaa huomioon elämän perustarpeet ja välttämättömät menot.

Valmistaudu aina yllättäviin kuluihin, jotka saattavat ilmetä remontin aikana. On järkevää varata ylimääräinen summa remonttibudjetissa mahdollisia odottamattomia kuluja varten. Tämä välttää tilanteet, joissa sinun täytyy ottaa ylimääräistä lainaa kiireessä korkeammalla korolla.

Miten varautua:

 • Säästä: Luota vähintään 10% remonttibudjetista yllättäviin menoihin.
 • Vakuutus: Tarkista henkilökohtainen ja kotivakuutuksesi, kattaako se remontin aikaiset vahingot.

Lainan ennenaikaisessa takaisinmaksussa saattaa esimerkiksi syntyä luopumismaksua, mikäli lainasumma ylittää tietyn summan, ja korko on kiinteä. Muista näissäkin tapauksissa lukea lainaehdot huolella.

Muistettavaa takaisinmaksussa:

 • Sopimuksen ehdot: Korko ja lyhennysohjelma.
 • Muutosmahdollisuudet: Mitä jos haluat muuttaa takaisinmaksuaikataulua?
 • Eräpäivä: Pidä kirjaa lainan eräpäivästä ja vältä myöhästymisiä.

Hyvällä suunnittelulla ja varautumisella yllättäviin kuluihin voit tehdä kylpyhuoneremonttisi taloudellisesti turvallisesti ja välttää stressin.