Kylpyhuone remontti hinta – Säästä Rahaa ja Luo Unelmiesi Kylppäri!

Kun aiot remontoida kylpyhuoneen, ymmärrys perusteista on avainasemassa. Kylpyhuoneremontti voi vaihdella yksinkertaisista päivityksistä koko tilan uudistamiseen. Remontin laajuus määrittää pitkälti lopullisen hinnan, mutta useita tekijöitä tulee ottaa huomioon.

Remontin suunnittelu: Ennen kuin vasarat heiluvat, on tärkeää suunnitella huolellisesti. Kartoita tarpeesi ja mieltymyksesi, valitse tyyli ja mieti toiminnallisuutta. Muista ottaa huomioon vesipisteiden paikat ja mahdolliset rakennussäädökset.

Kustannustekijät:

 • Pinta-ala: Suurempi kylpyhuone tarkoittaa enemmän materiaaleja ja työtunteja.
 • Materiaalit: Laadukkaat laattavalinnat ja kalusteet voivat nostaa hintaa, mutta usein lisäävät myös kestävyyttä ja arvoa.
 • Työn osuus: Työvoimakustannukset muodostavat merkittävän osan budjetista, erityisesti ammattitaitoista työvoimaa vaativissa tehtävissä.
 • Vesipisteiden määrä: Lisää hanoja ja suihkuja tarkoittaa monimutkaisempaa putkityötä.

Tärkeää on myös miettiä kosteusvaurioiden korjaamista, sillä ne saattavat vaikuttaa remontin kestoon. Kylpyhuoneremontti on myös mahdollista vähentää verotuksessa kotitalousvähennyksenä, mikä alentaa kokonaiskustannuksia. Eri alueilla hinnat voivat vaihdella, joten paikallisten urakoitsijoiden kilpailuttaminen on suositeltavaa. Heidän avullaan remontti etenee sujuvasti, lopputulos on laadukas ja kaikki tarvittavat standardit täyttyvät.

Suunnittelu ja budjetointi

Onnistunut kylpyhuoneremontti vaatii huolellista suunnittelua ja tarkan remonttibudjetin. Heidän on otettava huomioon niin muutostöiden laajuus kuin odottamattomien kustannusten varalle varattava summa.

Remontin suunnittelu

Remontin suunnitteluvaihe on perusta laadukkaalle lopputulokselle. Heidän tulisi aluksi määrittää, haluavatko he tehdä pintaremontin vai onko kyseessä täysin uudistava saneeraus. Tämän jälkeen tulee valita materiaalit ja kalusteet sekä päättää, mitkä työt tehdään itse ja mitkä ulkoistetaan ammattilaisille. Suunnitelman tulee olla yksityiskohtainen ja realistinen.

Kustannusten arviointi

Heidän kustannusten arvioinnissa on ensiarvoisen tärkeää koota kaikki odotettavissa olevat menot yhteen näkymään. Keskimääräiset hinnat kylpyhuoneremonteille vaihtelevat 3 500 € – 40 000 € välillä, riippuen remontin koosta ja vaativuudesta. On suositeltavaa varata 10-20% lisäbudjettia yllättäviä menoja varten. Kokonaiskustannukset muodostuvat työn, materiaalien ja mahdollisten lisäpalveluiden summasta.

 • Työkustannukset
 • Materiaalit (laatat, kalusteet, maalit jne.)
 • Vesipisteiden määrä ja sijoittelu
 • Lisäpalvelut (esim. suunnittelu)

Määrämuotoisten hinta-arvioiden pyytäminen eri urakoitsijoilta voi auttaa budjetin tarkan suuruusluokan määrittelyssä.

Remontin vaiheet

Ennen kuin kylpyhuoneremontti alkaa, on tärkeää ymmärtää prosessin eri vaiheet. Jokainen askel vaatii tarkkaa huomiota ja oikeita työmenetelmiä, jotka varmistavat remontin onnistumisen ja turvallisuuden.

Purkutyöt

Remontti alkaa purkutöillä, jossa vanhat kalusteet, laatoitus ja mahdollinen vesieriste poistetaan. Tässä vaiheessa täytyy varmistaa, että kaikki tarpeettomat materiaalit poistetaan huolellisesti, jotta uudet kaakelit ja kalusteet mahtuvat kunnolla.

Vesieristys ja laatoitus

Seuraavaksi tehdään vesieristys, joka on kylpyhuoneremontin kannalta kriittinen osa. Asianmukainen vesieristys suojaa rakenteita kosteusvaurioilta. Laatoituksen osalta valitaan laadukkaat laatat ja suoritetaan asennus tarkasti, jotta lopputulos on sekä kestävä että esteettisesti miellyttävä.

Kalusteiden asennus

Kun laatoitus on kuivunut, siirrytään kalusteiden asennukseen. Tämä tarkoittaa suihkun, pesualtaan, wc-istuimen ja muiden tarvittavien kylpyhuonekalusteiden paikalleen asettamista. Täyssä vaiheessa varmistetaan, että kaikki toimii oikein ja on käyttäjälle turvallista ja mukavaa käyttää.

Materiaalivalinnat

Valinnat, joita tehdään kylpyhuoneremontin materiaaleista, ovat keskeisiä kustannusten kannalta. Eri materiaalivaihtoehdot ja -laadut vaikuttavat merkittävästi lopullisen remontin hinnan muodostumiseen, sillä ne voivat kattaa noin 20%-50% kokonaiskuluista.

Laatat ja pintamateriaalit

Laatoitus on yksi kylpyhuoneremontin näkyvimmistä osa-alueista, ja laattoja valitessa otetaan huomioon niin kestävyys kuin tyylikin. Heillä on myös merkittävä vaikutus lopputulokseen ja hintaan. Esimerkiksi mosaiikkilaatat saattavat nostaa hintaa niiden asennusvaativuuden vuoksi, kun taas isot laatat voivat olla edullisempia asentaa, mutta niiden tarve leikkaukselle voi lisätä yllättäviä kustannuksia. Materiaalivalikoima on laaja, ja se sisältää:

 • Keraamiset laatat
 • Porcellanato-laatta
 • Luonnonkivi
 • Klinkkeri

Kalusteet ja varusteet

Kalusteiden ja varusteiden valintaan vaikuttavat toimivuus ja design. Kylpyhuoneen kalustevalikoimaan kuuluu tyypillisesti allaskaapit, peilit, suihkukaapit ja wc-istuimet. Laadukkaat kalusteet ja varusteet voivat olla kalliimpia, mutta ne voivat myös kestää pidempään ja tuoda lisäarvoa lopputulokseen. Joitakin yleisiä kalusteita ja varusteita ovat:

 • Hanat ja suihkut
 • Kylpyammeet ja suihkukaapit
 • WC-istuimet ja bideet
 • Kylpyhuoneen kaapit ja hyllyt

Valintojen tekeminen kannattaa aina suhteuttaa budjettiin ja kylpyhuoneremontin tavoitteisiin, jotta varusteiden ja materiaalien laatu vastaa sekä tarpeita että toiveita.

Työvoima ja ammattilaiset

Kylpyhuoneremontti edellyttää useiden ammattilaisten osaamista. Työn laatu ja remontin lopputulos riippuvat heidän käsityötaitojensa tasosta.

LVI-asentajat

He ovat vastuussa vesijohtojen, viemäreiden sekä lämpö- ja ilmanvaihtojärjestelmien asennuksesta ja korjauksesta. Hyvällä LVI-asentajalla on usein takanaan vankka kokemus, ja heidän tarjoamat palvelut ovat korvaamattomia erityisesti putkistojen uusimisessa.

Sähköasentajat

Sähköjärjestelmät ovat kylpyhuoneremontin kulmakivi ja turvallisuuden kannalta kriittinen tekijä. Sähköasentajat huolehtivat, että kaikki sähkötyöt tehdään voimassa olevien määräysten mukaisesti, jotka ovat olennainen osa kylpyhuoneen toimivuutta ja turvallisuutta.

Laatoittajat ja maalarit

Nämä ammattilaiset ovat vastuussa kylpyhuoneen viimeistelystä. Laadukas laatoitus ja viimeistelytyöt, kuten maalaus, määrittelevät remontin laadun visuaalisesti. Laatoittajien ja maalarien työpanos muuttaa kylpyhuoneen ilmeen ja varmistaa, että viimeistely kestää käyttöä ja kosteutta pitkään.

Luvat ja säädökset

Kylpyhuoneremontti vaatii usein lupia ja on alisteinen tiukkojen säännösten mukaiselle suoritukselle. Rakennuslupa tai toimenpidelupa saattaa olla tarpeen, etenkin silloin kun remontti koskee kantavien rakenteiden muutoksia tai laajempaa kosteiden tilojen saneerausta. Luvan tarve on selvitettävä paikallisen rakennusvalvonnan kanssa.

Lupien hankinta:

 • Rakennuslupa: Tarvitaan merkittäviin muutoksiin.
 • Toimenpidelupa: Saattaa riittää pienemmissä remonteissa.
 • Ilmoitusmenettely: Joissain tapauksissa pelkkä ilmoitus riittää.

Säädökset määrittävät muun muassa vesieristyksen tekemisen, jonka tulee täyttää VTT määräykset. Kylpyhuoneremontin yhteydessä tulee myös ottaa huomioon rakentamismääräyskokoelma, joka sisältää ohjeet ja vaatimukset koskien rakennusten tekniikkaa ja materiaalien valintaa.

 • Vesieristys: Tulee tehdä ammattilaisen toimesta.
 • Seinä- ja lattiamateriaalit: On valittava hyväksyttyjen standardien mukaisesti.

Sen lisäksi, että säännöt suojaavat tilojen käyttäjiä, ne myös varmistavat, että työ toteutetaan kestävällä tavalla, vähentäen tulevien korjaustarpeiden riskiä. On suositeltavaa käyttää pätevää urakoitsijaa, joka on perillä voimassaolevista säännöksistä ja lainsäädännöstä.

Aikataulu ja projektin hallinta

Kun he aloittavat kylpyhuoneremontin, asunnonomistajien on ensiarvoisen tärkeää suunnitella aikataulu huolellisesti. Tyypillisesti kokonainen kylpyhuoneremontti kestää noin 2–3 viikkoa, mutta on huomioitava, että mahdolliset kosteusvauriot voivat pidentää projektia merkittävästi. Projektin hallintaan kuuluu olennaisesti realistisen aikataulun laatiminen ja seuranta.

Tärkeitä askelia aikataulutuksessa:

 • Alkukatselmus: Kartoitetaan remontin laajuus ja tarkistetaan mahdolliset erityistarpeet.
 • Suunnittelu: Valitaan materiaalit ja suunnitellaan kylpyhuoneen layout.
 • Tarjouspyynnöt: Kilpailutetaan urakoitsijat ja valitaan sopivin tekijä.

Aikatauluttaessa on suositeltavaa varata ylimääräistä aikaa yllättävien tilanteiden varalle. Hyvä projektipäällikkö pitää yllä säännöllistä viestintää kaikkien osapuolien välillä ja pitää huolen, että aikataulu pysyy raiteillaan.

Työn loppuvaiheessa varmistetaan, että kaikki viimeistelytyöt on tehty asianmukaisesti ja että lopputulos on asiakkaan toiveiden mukainen. Projektin hallinnassa tärkeää on myös dokumentoida työn etenemistä ja pitää yllä läpinäkyvää kommunikaatiota työn tilaajan kanssa.

Kylpyhuoneen remontin rahoitus

Kylpyhuoneen remontti voi olla merkittävä investointi, ja sen rahoittaminen vaatii usein huolellista suunnittelua. Henkilö voi tarkastella erilaisia rahoitusvaihtoehtoja, jotta löytäisi itselleen sopivimman tavan kattaa remontin kustannukset.

Säästöt: Moni aloittaa rahoittamisen käyttämällä säästöjään, sillä tämä vaihtoehto ei kerrytä korkoja tai muita lisäkuluja.

Remonttilaina: Jos säästöjä ei ole tarpeeksi, voi kylpyhuoneremonttilaina olla hyvä ratkaisu. Useat pankit tarjoavat erityisiä remonttilainoja, jotka on suunniteltu kodin parannustöitä varten. Lainoissa on usein kilpailukykyinen korko ja joustavat maksuehdot.

Rahoituslaitokset ja palveluntarjoajat:

 • Pankit: Perinteiset pankkilainat henkilökohtaisilla lainaehdoilla.
 • Rahoitusyhtiöt: Erilaiset kulutusluotot ja joustoluotot.
 • Remonttipalvelun tarjoajat: Joillakin urakoitsijoilla on yhteistyökumppaneita, jotka rahoittavat remontin.

Käyttäessään rahoituspalveluita, henkilön tulee olla tietoinen mahdollisista koroista, maksuajoista ja lyhennysvaihtoehdoista. Muutoin voi kokeilla lainalaskuria netissä arvioidakseen kuukausittaisten maksuerien suuruutta. Lisäksi jotkut yritykset, kuten K-Rauta, mainostavat mahdollisuutta hakea rahoitusta ilman takaajia tai vakuuksia. Ennen lopullisen päätöksen tekemistä, on hyvä kilpailuttaa eri rahoitusvaihtoehdot saadakseen parhaan tarjouksen.

Kestävä kehitys ja ekologisuus

Kylpyhuoneremontissa kestävän kehityksen ja ekologisuuden huomioiminen on nykypäivänä yhä tärkeämpää. Tämä tarkoittaa vastuullisia valintoja niin materiaaleissa kuin työtavoissakin.

Rakennusmateriaalien valinta on keskeisessä roolissa:

 • Kierrätetyt materiaalit: Käytetään esimerkiksi kierrätettyä lasia tai muovia sisältäviä laattoja.
 • Luonnonmateriaalit: Suositaan uusiutuvista resursseista peräisin olevia kuten puuta tai kiveä.
 • Lähituotanto: Valitaan mahdollisuuksien mukaan paikallisesti tuotettuja materiaaleja, jolloin kuljetusmatkat lyhenevät.

Energiankäytön tehostaminen on myös tärkeää:

 • Vettä säästävät hanat ja suihkut: Asennetaan vedenkulutusta pienentäviä hanoja.
 • Energiatehokkaat valaisimet: Valitaan LED- tai energiansäästölamput.

Remontissa tulisi suosia menetelmiä, jotka vähentävät jätteiden määrää:

 • Jätteiden lajittelu ja kierrätys: Remonttijätteet lajitellaan huolellisesti ja kierrätetään oikein.
 • Kunnostus ja korjaus: Mietitään, voiko vanhoja rakenteita tai kalusteita kunnostaa uuden hankkimisen sijaan.

Valitsemalla ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja, kylpyhuoneremontti ei ainoastaan lisää asumismukavuutta, vaan myös tukee kestävän kehityksen periaatteita. Kuluttajat voivat vaikuttaa suoraan ekologisiin lopputuloksiin tekemällä tietoisia valintoja jokaisessa remontin vaiheessa.

Jätä kommentti