Kodinhoitohuone remontti hinta ja vinkit – Säästä älykkäästi uudistaessasi!

Kodinhoitohuoneen remontointi voi hengähdyspaikan luomisen lisäksi nostaa asunnon arvoa. Tämä toiminnallinen tila ansaitsee huomiota, sillä se helpottaa arjen askareita.

Remontin suunnittelu on projektin kulmakivi. Toiveiden ja tarpeiden kartoitus auttaa budjetin määrittelyssä ja toteutuksen suunnassa.Omakotitaloiden kodinhoitohuoneet vaihtelevat koosta ja tarpeesta riippuen. Esimerkiksi 9 neliömetrin kodinhoitohuoneen remontti Espoossa maksoi suunnilleen 6 200 euroa.

Budjetti voi vaihdella suuresti:

 • Pintaremontti on yleensä edullisempi vaihtoehto
 • Laajempi täysremontti voi maksaa 10 000–20 000 euroa

Seuraavassa on tarkistuslista remonttiin:

 • Kuntokartoitus
 • Tilojen ja tarpeiden määrittely
 • Budjetin suunnittelu
 • Materiaalivalinnat (laatat, tapetit, kalusteet)
 • Ammattilaisen valinta ja aikataulutus

Laatoitukset ja väliseinien uudistamiset ovat tavallisia toimenpiteitä. Kalusteiden valinta ja asennus ovat myös olennaisia vaiheita. Remontti tarjoaa tilaisuuden personoida tila, kuten rohkeampi tapettivalinta, sillä kodinhoitohuone ei yleensä ole vieraiden nähtävillä.

Budjetin Suunnittelu

Kun ihminen ryhtyy suunnittelemaan kodinhoitohuoneen remonttia, on budjetin suunnittelu yksi ensimmäisistä ja tärkeimmistä askeleista. Oikein laadittu budjetti ei ainoastaan anna selvää käsitystä taloudellisista rajoista, vaan auttaa myös välttämään yllättäviä kustannuksia.

Kustannustekijät

Työvoima: Suurin osa budjetista menee usein työvoimakustannuksiin, jotka voivat vaihdella suurestikin paikkakunnasta ja urakoitsijan ammattitaidosta riippuen.

Materiaalit: Laatoitus, maalit ja kalusteet voivat venyttää budjettia, joten on viisasta vertailla hintoja ja tarjouksia.

 • Laatat: 30€ – 60€ / m²
 • Maalit: 5€ – 30€ / l
 • Kalusteet: 100€ – 1000€+ / kpl

Lisäkustannukset: Aina kannattaa varata noin 10% – 20% ylimääräistä budjetin loppusummaan odottamattomia kuluja varten.

Rahoitusvaihtoehdot

Omistajan on hyödyllistä tarkastella erilaisia rahoitusvaihtoehtoja, jotka voivat helpottaa remontin taloudellista taakkaa.

Säästöt: Käyttöön voi ottaa säästöjä, mikä on yleisimmin suosittu vaihtoehto remonttien rahoittamiseksi.

Remonttilaina: Pankit tarjoavat erilaisia remonttilainavaihtoehtoja, joita voi hakea joko kulutusluottona tai asuntolainan yhteydessä.

On tärkeää muistaa vertailla eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamia lainaehtoja, kuten korkotasoa ja takaisinmaksuaikaa.

Tilan Suunnittelu ja Mittojen Ottaminen

Ennen kuin aloittaa kodinhoitohuoneen remontin, on tärkeää panostaa huolelliseen tilan suunnitteluun ja mittojen ottamiseen. Tämä mahdollistaa sen, että kaikki toiminnot ja säilytysratkaisut saadaan mahtumaan haluttuun tilaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Mittausvaiheessa huomioitavaa:

 • Huoneen nykyiset mitat: Leveys, pituus ja korkeus.
 • Ikkunoiden ja ovien sijainti: Mittaa myös ikkunoiden ja ovien korkeus ja leveys.
 • Vesipisteet: Kirjaa ylös vesipisteiden sijainti ja korkeus lattiasta.

Kun suunnittelee kodinhoitohuonetta, kannattaa miettiä seuraavia asioita:

 • Laitteiden sijoittelu: Varmista, että pesukone ja kuivausrumpu mahtuvat sopivasti ja jää tilaa niiden käytölle.
 • Kaappien ja hyllyjen mitoitus: Suunnittele säilytystilat niin, että ne sopivat luontevasti kodinhoitohuoneeseen ja tarpeisiin.
 • Liikkumatila: Jätä riittävästi tilaa liikkumiselle ja arjen askareiden suorittamiselle.

Suunnittelussa hyödyllisiä vinkkejä:

 • Käytä mitanottoon digitaalisia apuvälineitä nopeuttaaksesi prosessia.
 • 3D-suunnitteluohjelmat voivat auttaa hahmottamaan tilaa ennen remontin aloittamista.
 • Älä unohda valaistusta, se on oleellinen osa toimivaa kodinhoitohuonetta.

Kun mittaukset ja suunnitelma ovat valmiita, remontti voi alkaa sujuvasti, ja lopputulos on taatusti toimiva ja esteettinen.

Materiaalivalinnat

Materiaalivalinnat ovat kriittinen osa kodinhoitohuoneen remonttia, sillä ne vaikuttavat sekä ulkonäköön että toimivuuteen. Oikeat materiaalit voivat lisätä tilan käytännöllisyyttä ja varmistaa pitkäikäisen lopputuloksen.

Lattiamateriaalit

Kodinhoitohuoneen lattian on kestettävä kosteutta ja likaa. Keraamiset laatat ovat suosittu vaihtoehto kestävyytensä ja helppohoitoisuutensa ansiosta. Laattojen liukastumisenestoominaisuudet ja vedenkestävyys tekevät niistä turvallisen valinnan. Vinyylilattiat tarjoavat myös vedenkestävyyttä ja ovat joustavampia, mikä voi tehdä seisomisesta mukavampaa.

Seinämateriaalit

Seinäpinnat kodinhoitohuoneessa kohtaavat roiskeita ja kosteutta, joten niiden on oltava helposti puhdistettavia ja kestäviä. Laatta on jälleen hyvä vaihtoehto seinille sen kosteudenkestävyyden ansiosta. Maalatessa kannattaa valita kosteutta ja homeen muodostumista hylkivä maali. Kosteudenkestävät paneelit voivat tuoda lämmintä ilmettä tilaan.

Kalusteet ja Varusteet

Kalusteiden ja varusteiden on oltava toiminnallisia ja ne on suunniteltava käyttäjän tarpeiden mukaan. Kodinhoitohuoneeseen sopivat kalusteet tarjoavat runsaasti säilytystilaa ja auttavat pitämään tärkeät tarvikkeet järjestyksessä. Varusteiden, kuten kuivaustangot ja pesualtaat, on oltava laadukkaita ja kestäviä. Ergonomiaa ei myöskään saa unohtaa – esimerkiksi oikean korkeuden tarjoavat työtasot tekevät arjesta sujuvampaa.

Työvaiheet

Kun kodinhoitohuoneen remontti on edessä, on tärkeää suunnitella ja toteuttaa työvaiheet huolellisesti. Jokainen vaihe vaikuttaa projektin lopputulokseen sekä sen onnistumiseen.

Purkutyöt

Remontissa ensimmäisenä tulevat purkutyöt, jotka kattavat vanhojen rakenteiden ja kalusteiden huolellisen poistamisen. Tämä vaihe saattaa paljastaa piilossa olleita ongelmia, kuten kosteusvaurioita, jotka on korjattava ennen uusien osien asentamista.

Vesipisteiden Asennus

Uudet vesipisteet vaativat tarkkaa suunnittelua ja ammattitaitoista asentamista. Työ sisältää putkien vetämisen ja liitosten tekemisen vesi- ja viemäröintijärjestelmiin. Vesipisteiden oikea sijoittelu on myös tärkeää toimivuuden ja turvallisuuden kannalta.

Sähkötyöt

Kodinhoitohuoneen sähkötyöt pitävät sisällään pistorasioiden, valaistuksen ja muiden sähkölaitteiden asennukset. Ammattilainen varmistaa, että kaikki sähkötyöt täyttävät turvallisuusvaatimukset ja että ne palvelevat huoneen käyttötarkoitusta.

Viimeistelytyöt

Viimeistelytyöt kruunaavat remontin ja sisältävät laatoituksen, maalauksen, kalusteasennukset ja listoitukset. Ne viimeistelevät huoneen ulkonäön ja varmistavat, että lopputulos on sekä viihtyisä että kestävä.

Sisustus ja Varastointiratkaisut

Kodinhoitohuoneen sisustuksessa yhdistyy usein sekä esteettisyys että käytännöllisyys. Kun suunnittelee kodinhoitohuoneen sisustusta, kannattaa muistaa, että järjestelmällisyys ja hyvin suunniteltu varastointi säästävät aikaa ja vaivaa arjen keskellä.

Varastointi:

 • Säilytystilaa kannattaa hyödyntää seinien koko korkeudelta, jolloin lattiatilaa säästyy muuhun käyttöön.
 • Avohyllyt ovat käteviä nopeasti käytettäville tarvikkeille, kun taas kaappitilaa kannattaa varata harvemmin käytettäville esineille.

Kodinhoitohuoneen kalusteet:

 • Pesutorni: Pesukoneen ja kuivausrummun voi sijoittaa päällekkäin, jos tila on rajallinen.
 • Työskentelytasot: Riittävä tila pyykkien lajittelulle ja viikkaamiselle.

Järjestäminen:

 • Laatikostot: Merkitse laatikot niiden sisällön mukaan.
 • Korit ja lokerikot: Erikoistarkoitukseen soveltuvat tavarat pysyvät hyvässä järjestyksessä ja helposti löydettävissä.

Huomioimalla nämä seikat, kodinhoitohuoneen sisustuksesta saadaan sekä toimiva että viihtyisä. Tämä mahdollistaa sujuvan arjen, jolloin kodinhoitohuone palvelee muitakin tarkoituksia kuin vain pyykinpesua.

DIY-Vinkit

Kun kodinhoitohuone kaipaa piristystä, pienetkin DIY-projektit voivat tehdä ihmeitä. Maalauksesta ja tapetoinnista kalusteiden kokoamiseen, seuraavat ohjeet auttavat luomaan toimivan ja viihtyisän tilan.

Maalaus ja Tapetointi

Maalauksen ja tapetoinnin avulla henkilö voi merkittävästi muuttaa huoneen ilmettä. Valmistelu on tärkeää: Pinnat kannattaa puhdistaa ja korjata ennen työn aloittamista. Maalausprojektissa on hyvä käyttää laadukkaita maaleja ja työkaluja tasaisen lopputuloksen varmistamiseksi. Tapetointi vaatii tarkkuutta, erityisesti kuvion kohdistamisessa. Seuraava lista tarjoaa tiivistetysti tarvittavat vaiheet:

 • Maalausprosessi:
  • Pintojen puhdistus
  • Pohjamaalin levittäminen
  • Varsinaisen maalin valinta ja levittäminen
 • Tapetointiprosessi:
  • Vanhan tapetin poisto
  • Seinien tasoitus ja pohjustus
  • Tapetin leikkaaminen, liisteröinti ja asentaminen

Kalusteiden Kokoaminen

Kodinhoitohuoneen kalusteet tuovat toimivuutta tilaan. DIY-henkilö voi säästää asennuskustannuksissa kokoamalla kalusteet itse. Kokoamisessa tarvittaessa ohjeita seuraamalla ja oikeita työvälineitä käyttämällä prosessi sujuu ongelmitta. Tärkeintä on varmistaa, että kaappien ja hyllyjen kokoaminen tehdään huolellisesti ja turvallisuus edellä. Alla muutamia vinkkejä kalusteiden kokoamiseen:

 • Lue kokoamisohjeet huolellisesti
 • Tarkista osien täydellisyys ja ehjyys ennen aloittamista
 • Käytä tarvittavia työkaluja, kuten ruuvimeisseliä ja vasaraa
 • Kiinnitä kalusteet seinään kaatumisen estämiseksi

Muistakaa, että tarkka työnjälki ja huolellisuus palkitaan pitkäikäisinä ja toimivina ratkaisuina.

Ammattilaisen Palkkaaminen

Kun kyseessä on kodinhoitohuoneen remontti, voi ammattilaisen palkkaaminen olla viisas valinta. Ammattilainen kykenee varmistamaan, että työ tehdään laadukkaasti ja turvallisesti, sekä auttamaan budjetin ja aikataulun hallinnassa.

Profiilin Luonti: Ammattilaisen käyttöön erikoistuneet palvelut tarjoavat tyypillisesti käteviä alustoja, jotka helpottavat palkkaamisprosessia. Sekä työntekijällä että työn tilaajalla tulee olla omat profiilit kyseisessä palvelussa, mikä nopeuttaa ja selkeyttää kommunikointia.

Vastuullisuuskysymykset:

 • Työtapaturmavakuutus tulee olla kunnossa.
 • Sopimukset tulee olla kirjallisessa muodossa määritelty hyvin.
 • Takuutyöt: Ammattilaisen tulee olla valmis vastaamaan työnsä laadusta.

Kustannukset: Ammattilaisen palkkiot vaihtelevat muun muassa seuraavien tekijöiden mukaan:

 • Alueen markkinahinnat.
 • Kokemus ja erikoisosaaminen.
 • Työn laatu ja vaativuus.
 • Tuntiveloitus vs. urakkatyö.
PalveluHinta
Tuntiveloitus30-80 € / tunti
Kiinteä urakkahintaCasekohtainen

Työn tilaajan on hyvä myös muistaa vertailla hintoja ja pyytää tarjouksia useilta eri tekijöiltä, jotta paras mahdollinen hinta-laatusuhde löytyy. Referenssejä ja aiempaa työnjälkeä tutkimalla saa arvokasta tietoa ammattilaisen osaamisesta.

Ajankäyttö ja Aikataulutus

Kun he suunnittelevat kodinhoitohuoneen remonttia, kodinomistajien tulisi kiinnittää huomiota ajankäyttöön ja aikataulutukseen. Tärkeää on laatia realistinen aikataulu, joka ottaa huomioon kaikki työvaiheet ja mahdolliset viivästykset. Remontin sujuvuuden kannalta on hyvä määritellä selkeät tavoitteet kullekin vaiheelle.

Työvaiheiden suunnittelu:

 • Kuntokartoitus: Ennen remontin aloittamista
 • Purkutyöt: Ensimmäinen konkreettinen askel remontissa
 • Rakenteelliset työt: Kuten laatoitus ja seinien uusiminen
 • Kalusteiden asennus: Työn loppupuolella

Kodinhoitohuoneen remonttiaikataulua suunnitellessa on otettava huomioon, että jotkut työt voivat vaatia kuivumisaikoja, kuten laatoituksen jälkeinen saumaus. Lisäksi materiaalitoimitusten viivästykset voivat vaikuttaa koko projektiin, joten on suotavaa varata lisäaikaa yllättäviä tilanteita varten.

Aikatauluehdotus:

ViikkoToimenpide
1-2Kuntokartoitus ja suunnittelu
3Purkutyöt
4-5Rakenteelliset työt
6Viimeistely ja kalustus

Huolellinen aikataulutus mahdollistaa kodinhoitohuoneen remontin sujumisen ilman turhia kiireen tunteita ja odottamattomia katkoksia työssä. Heidän olisi myös hyvä kommunikoida säännöllisesti urakoitsijoiden kanssa, jotta pysyvät ajan tasalla projektin edistymisestä.

Viranomaismääräykset ja Luvat

Kodinhoitohuoneen remontointiin ryhtyessä on syytä ottaa huomioon viranomaismääräykset ja tarvittavat luvat. Remontin laadusta ja laajuudesta riippuen, voi tarvita erilaisia lupia.

Rakennuslupa tarvitaan yleensä silloin, kun tehdään rakenteellisia muutoksia tai laajennetaan tilaa. Pienemmät pintaremontit eivät yleensä vaadi lupaa, mutta on aina viisasta tarkistaa asia kunnan rakennusvalvonnasta.

Tässä muutamia yleisiä lupakysymyksiä, joita remontin yhteydessä voi ilmetä:

 • Märkätilojen remontti: Erityisesti kylpyhuoneen tai muiden märkätilojen remonteissa on noudatettava tiukkoja määräyksiä. Vesieristystyöt on usein sertifioitava ja inspektoitava.
 • Ilmanvaihto: Kodinhoitohuoneessa tehtävä ilmanvaihtomuutokset voivat vaatia ilmoituksen tai luvan.
 • Sähkötyöt: Sähköasennuksia saa tehdä vain pätevöitynyt sähköasentaja, ja ne on tehtävä voimassaolevien sähköturvallisuusmääräysten mukaan.

Voimassa olevat määräykset varmistavat, että remontti toteutetaan turvallisesti ja laadukkaasti. Selvitys luvista ja määräyksistä kannattaa aina tehdä ennen remontin aloittamista.

Alla on esimerkkitaulukko, johon on koottu tarvittavat toimenpiteet ja niihin liittyvät lupa-asiat:

ToimenpideLupa-asiat
Rakenteiden muutosRakennuslupa
Märkätilojen remonttiVesieristyssertifikaatti, mahdollisesti rakennuslupa
IlmanvaihtomuutoksetIlmoitus tai lupa
SähkötyötSähköasentajan pätevyys

On tärkeää muistaa, että lupavaatimukset voivat vaihdella paikkakunnittain, joten alueelliset säännöt on hyvä tarkastaa.

Jätä kommentti