Vakuudeton remonttilaina – Näin rahoitat kotisi kohennukset helposti!

Vakuudeton remonttilaina on sinulle, joka suunnittelet kodin kunnostusta tai uudistusta ilman vakuuksien tarvetta. Toisin kuin perinteinen vakuudellinen laina, ei tämän lainamuodon kohdalla tarvitse sitoa omaisuuttasi lainan vakuudeksi. Tämä tekee lainan hakemisesta varsin suoraviivaista ja nopeaa.

Lainan määrä ja ehdot:

 • Lainasummat vaihtelevat yleensä välillä 2 000 € – 50 000 €.
 • Laina-aika on tyypillisesti 1-8 vuotta.

Käytännön esimerkkejä, mitä vakuudeton remonttilaina voi kattaa:

 • Maalaus ja tapetointi
 • Pienimuotoiset keittiö- tai kylpyhuoneremontit

Kun valitset vakuudetonta lainaa remonttiisi, sinun on helppo rahoittaa kodin parannukset juuri silloin, kun sinulle sopii. Vertaile eri lainatarjoajien ehtoja rauhassa, ja mieti tarkkaan tarvitsemasi rahoituksen suuruus sekä sopiva takaisinmaksuaika. Muista, ettei lainan ottaminen vaadi vakuuksia, mikä antaa joustavuutta eri elämäntilanteissa.

Vakuudettoman remonttilainan edut

Kun suunnittelet kodin remontointia, et välttämättä halua tai voi käyttää olemassa olevaa omaisuuttasi vakuutena lainalle. Tässä tilanteessa vakuudeton remonttilaina tarjoaa sinulle joustavuutta ja useita etuja.

Ei vakuuksien tarvetta: Ensimmäisenä, sinun ei tarvitse sitoa omaisuuttasi lainan vakuudeksi. Tämä tarkoittaa, että voit saada lainaa nopeammin, ilman, että sinun on arvioitava ja todistettava omaisuutesi arvoa.

 • Helppo hakuprosessi: Vakuudettoman lainan hakeminen on usein yksinkertaista ja nopeaa. Voit täyttää hakemuksen helposti verkossa ja saat lainapäätöksen lyhyessä ajassa. Jotkut lainantarjoajat lupaavat päätöksen jopa kahdessa pankkipäivässä.
 • Joustavat lainasummat: Vakuudettomien lainojen lainasummat voivat vaihdella, tyypillisesti niinkin pieniä kuin 500 euroa aina 60 000 euroon asti, riippuen remonttisi tarpeista.
 • Selkeä korkorakenne: Vakuudettoman lainan korot ovat usein kiinteät tai ne koostuvat selkeästä korosta ja viitekorosta, kuten euriborista. Lainatarjouksissa korko voi alkaa esimerkiksi 4,5 prosentista.

Muista kuitenkin, että lainan ehdot, kuten korko ja muut kulut, voivat vaihdella lainanantajasta riippuen, joten lainavertailu on tärkeää. Kilpailutusta suorittaessasi voit löytää houkuttelevan ja sinun budjettiisi sopivan vakuudettoman remonttilainan helpommin.

Lainan hakeminen

Kun olet päättänyt rahoittaa remontin vakuudettomalla lainalla, on hyvä olla perillä hakuprosessista ja tarvittavista asiakirjoista. Ne varmistavat sujuvan lainanhakukokemuksen.

Hakuprosessi

Hakuprosessin aloitat määrittelemällä remontillesi budjetin ja vertailemalla lainatarjouksia eri pankkien välillä. Prosessiin kuuluu yleensä lainalaskurin käyttö, jolla voit arvioida tarvitsemasi lainasumman ja kuukausierän suuruuden. Lainahakemuksen täyttäminen tapahtuu pankin verkkopalvelussa tai mobiilisovelluksessa, ja usein voit käyttää mihin pankkiin tahansa kuuluvia pankkitunnuksiasi tai mobiilivarmennetta tunnistautumiseen. Muista, että lainapäätöstä ei tarvitse heti hyväksyä, vaan voit rauhassa harkita saamaasi tarjousta.

Vaadittavat asiakirjat

Lainaa hakiessasi tarvitset yleensä seuraavat asiakirjat:

 • Henkilötodistus: passi tai henkilökortti
 • Tulotositteet: esimerkiksi palkka- tai eläketodistukset
 • Verotuspäätös viimeisimmältä verovuodelta
 • Mahdolliset muut taloudellista tilannettasi kuvaavat asiakirjat

Pankeilla voi olla yksilöllisiä vaatimuksia asiakirjoille, jotka tulee esittää lainaa hakiessa, joten tarkista aina kyseisen pankin ohjeet. Asiakirjojen toimittaminen on yksinkertaista ja usein ne voi lähettää sähköisesti suoraan lainahakemuksen yhteydessä.

Remonttilainan korko ja kulut

Kun suunnittelet remonttia ja olet ottamassa lainaa rahoittaaksesi sen, yksi keskeisimmistä seikoista on ymmärtää lainan korko ja siitä koituvat kulut. Vakuudettomissa remonttilainoissa korko on usein korkeampi kuin vakuudellisissa lainoissa, koska lainanantajalle aiheutuu suurempi riski.

Koron lisäksi huomioitavia kuluja voivat olla:

 • Lainan avausmaksu
 • Tilinhoitopalkkiot
 • Mahdolliset nostopalkkiot
 • Käsittelymaksut

Koska remonttilainojen korot ja kulut voivat vaihdella paljonkin eri tarjoajien välillä, sinun kannattaa kilpailuttaa lainat huolellisesti. Vertaile lainojen todellisia vuosikorkoja, jotka sisältävät kaikki lainan kulut, ei pelkästään nimelliskorkoa.

Vakuudettoman remonttilainan korko saattaa olla esimerkiksi 7,95 % ja siihen lisätään markkinaehtoinen viitekorko kuten 3 kuukauden euribor. Tarkista lainatarjouksesta, mitä viitekorkoa lainasi käyttää ja onko se kiinteä vai vaihtuva.

Lainan kokonaiskuluissa näkyy lopulta se, kuinka paljon remontin rahoittaminen todellisuudessa maksaa. Muista, että lainan säännölliset lyhennykset ovat osa kuukausibudjettiasi remontin valmistumisen jälkeenkin. Lainaa hakiessasi varmista, että tunnet kaikki kulut ja valitset sinulle sopivimman ja kustannustehokkaimman vaihtoehdon.

Lainan takaisinmaksu

Kun otat vakuudettoman remonttilainan, on tärkeää ymmärtää takaisinmaksun ehdot ja suunnitella budjettiisi sopiva maksumalli.

Maksuaikataulu

Maksuaikataulu on lainan takaisinmaksun perusta. Vakuudeton remonttilaina mahdollistaa yleensä joustavat maksuaikataulut. Voit sopia pankin kanssa lainan takaisinmaksuajan, joka voi vaihdella yhdestä vuodesta jopa kahdeksaan vuoteen. Mieti, mikä aikataulu sopii sinun taloudelliseen tilanteeseesi, jotta voit hoitaa kuukausierät vaivatta.

Lyhennysvaihtoehdot

Sinulla on muutamia vaihtoehtoja lainan lyhentämiseen:

 • Tasalyhennys, jossa maksat lainan pääomaa tasasuuruisissa erissä koko laina-ajan.
 • Tasaerä, jossa maksetaan samansuuruinen summa kuukausittain, sisältäen sekä koron että lyhennyksen.
 • Annuiteetti, jossa maksuerän suuruus pysyy samana koko laina-ajan, mutta lainan koron osuus pienenee ja pääoman lyhennyksen osuus kasvaa ajan kuluessa.

Valitse lyhennystapa, joka istuu parhaiten kuukausibudjettiisi ja maksuvalmiuteesi.

Lainasummat ja laina-ajat

Kun päätät rahoittaa remontin vakuudettomalla lainalla, on tärkeää ymmärtää lainan eri elementit. Lainasumma on se rahasumma, jonka voit lainata, ja se vaihtelee yleensä välillä 1 000–60 000 €. Sinun tarpeesi ja kykysi maksaa laina takaisin määrittelevät, mikä summa on sinulle sopivin.

Tutustu lainanantajan tarjontaan huolellisesti, sillä laina-ajat vaihtelevat. Voit valita lyhytaikaisen lainan, joka kestää vain vuoden, tai pitemmän laina-ajan, jopa 15 vuotta. Laina-aika vaikuttaa kuukausittaisiin maksuihisi; lyhyempi laina-aika tarkoittaa suurempia maksueriä, mutta sinulla on mahdollisuus säästää koroissa.

Esimerkiksi:

 • Lainasumma: 5 000 € – 50 000 €
 • Laina-aika: 1 – 15 vuotta

Jos et ole varma, mikä on paras vaihtoehto sinulle, käytä lainalaskureita tai keskustele asiantuntijan kanssa. Muista, että lainan valinta on tärkeä päätös, ja sen tulisi perustua taloudelliseen tilanteeseesi ja remontin laajuuteen.

Vinkkejä edullisen remonttilainan löytämiseen

Kun suunnitelmissasi siintää kodin remontointi, rahoituksen hankkiminen on usein ensimmäinen askel kohti unelmiesi toteutumista. Vakuudeton remonttilaina voi olla joustava vaihtoehto, joka mahdollistaa suunnitelmiesi nopean käynnistämisen. Tässä muutama vinkki kuinka löytää halvin remonttilaina:

 1. Vertaile lainoja: Käytä hyväksesi lainavertailupalveluita, missä voit verrata eri pankkien ja lainantarjoajien korkoja ja kuluja. Vertailun avulla löydät helposti edullisimman vaihtoehdon.
 2. Selvitä kulusi tarkasti:
  • Arvioi remonttisi budjetti realistisesti.
  • Vältä yllätyksiä ja varaa budjettiin myös puskuria odottamattomien menojen varalta.
 3. Tarkista lainaehdot:
  • Tutustu tarkoin takaisinmaksuaikoihin ja sallittuihin lyhennystapoihin.
  • Lue myös pieni präntti, jotta et missaa mahdollisia lisämaksuja.
 4. Neuvottele pankin kanssa:
  • Käy keskustelua pankin kanssa ja kerro selkeästi remontin tarpeellisuus ja tarkoitus.
  • Pankki saattaa tarjota alennusta korosta, jos sinulla on jo aiempia asiakkuuksia.
 5. Hyödynnä kampanjat:
  • Pankit tarjoavat toisinaan kampanjoita, joiden aikana lainan kustannukset voivat alentua.
  • Pidä silmällä tarjouksia ja toimi nopeasti.

Remonttilainaa harkitessasi, tärkeintä on pysyä kärsivällisenä ja kriittisenä. Muista, että sinulla on aina mahdollisuus neuvotella ja etsiä parempia ehtoja – se on sinun oikeutesi kuluttajana. Valitse laina, joka palvelee parhaiten juuri sinun tarpeitasi!

Usein kysytyt kysymykset vakuudettomista remonttilainoista

Mikä on vakuudeton remonttilaina?

Vakuudeton remonttilaina on lainatyyppi, jossa et tarvitse omaisuuttasi lainan vakuudeksi. Tämä tarkoittaa, että lainanantaja ei vaadi sinulta kiinteistöä tai muuta omaisuutta lainan turvaksi.

Miten vakuudeton remonttilaina eroaa vakuudellisesta lainasta?

Ero vakuudettoman ja vakuudellisen lainan välillä on, että vakuudellisessa lainassa lainanantajalle tarjotaan omaisuutta tai esineitä vakuudeksi. Jos et pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantaja voi lunastaa vakuuden. Vakuudettomassa lainassa tätä riskiä ei ole.

 • Voiko vakuudeton remonttilaina olla kalliimpi kuin vakuudellinen laina?

Kyllä, yleensä vakuudettomat lainat ovat korkeamman koron lainoja, koska ne ovat lainanantajalle riskialttiimpia.

Kuinka paljon voin saada vakuudetonta remonttilainaa?

Lainasumma riippuu useista tekijöistä, kuten tuloistasi, menojasi ja taloudellisesta tilanteestasi. On tärkeää arvioida oma maksukykysi realistisesti.

 • Miten haen vakuudetonta remonttilainaa?

Lainahakemus tehdään yleensä verkossa tai mobiilisovelluksessa, ja se on usein nopea ja helppo prosessi. Sinun tulee täyttää henkilökohtaiset tietosi ja tulotasoasi kartoitetaan hakemuksen yhteydessä.

Remonttilainojen vertailu

Kun kaipaat rahoitusta kodin parannuksiin, vakuudeton remonttilaina voi olla hyvä vaihtoehto. Vakuudettomassa lainassa et tarvitse omaisuutta lainan takuuseen, mikä tekee prosessista suoraviivaisemman.

Vertaillessasi remonttilainoja, kiinnitä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • Korko: Tarkista lainan todellinen vuosikorko, sillä se sisältää lainan kaikki kulut.
 • Lyhennysaika: Mieti, minkä pituisen takaisinmaksuajan tarvitset. Lyhyempi laina-aika tarkoittaa yleensä suurempia eriä, mutta pidemmällä aikavälillä kokonaiskustannukset voivat nousta.
 • Kuukausierä: Arvioi, kuinka suuren kuukausierän pystyt mukavasti maksamaan.

Vertaillessasi lainatarjouksia, vertailupalvelut voivat olla arvokkaita. Ne kilpailuttavat lainat puolestasi, ja saat yleensä useita tarjouksia tutkittavaksesi.

PalveluMinimi lainamääräMaksimi lainamääräTodellinen vuosikorko
Pankki A1 000 €60 000 €6,34% – 30,25%
Pankki B5 000 €50 000 €Vaihtelee

Pidä mielessä, että lainavertailupalvelut ovat usein ilmaisia ja voit hyödyntää niitä sitoutumatta mihinkään.

Sinun kannattaa myös tarkastella lainojen joustavuutta, esimerkiksi mahdollisuutta lyhennysvapaisiin kuukausiin. Tämä voi tuoda lisäjoustoa talouden hallintaan remontin aikana. Vertaile, tee hyvin harkittuja päätöksiä, ja löydä itsellesi sopivin remonttilaina tarpeisiisi.

Vakuudettoman lainan verovähennykset

Kun harkitset vakuudetonta remonttilainaa, on tärkeää tietää, mitä verovähennysmahdollisuuksia voit hyödyntää. Vakuudettomasta remonttilainasta et yleensä voi tehdä vähennyksiä suoraan veroilmoituksessa, toisin kuin vakuudellisesta lainasta. Mutta älä huoli, sinulla saattaa olla muita vähennysmahdollisuuksia.

Remonttikulut ovat eräs alue, jossa voit säästää:

 • Jos remontointi liittyy pesutilojen, saunan tai keittiön kunnostamiseen, nämä kulut voivat olla vähennyskelpoisia kotitalousvähennyksenä.
 • Lisäksi jos olet työllistänyt remontissa ammattilaisia, heidän työn osuutta saattaa olla mahdollista vähentää kotitalousvähennyksenä.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2023 oli 2 250 euroa, ja se kattaa 40% työkustannuksista. Muista säilyttää kaikki kuitit ja tositteet vaivattoman vähennyksen takaamiseksi.

Korkokulut:

 • Vaikka itse lainasummaa ei saa vähentää, lainan korko voi olla toinen tarina.
 • Tietyissä tilanteissa saatet voittaa asuntolainan korkovähennysoikeuden, mikäli remontti lisää asuntosi arvoa tai on tulkittavissa perusparannukseksi.

Tarkista verottajan ohjeistukset vuosittain, sillä säännöt voivat muuttua ja saatat olla oikeutettu uusiin vähennyksiin. Älä epäröi pyytää apua kirjanpitäjältä tai veroneuvojalta; he auttavat mielellään sinua hyödyntämään kaikki vähennysmahdollisuutesi.