Remonttilaina asuntolainan yhteydessä – Unelmakodin viimeistelyrahoitus!

Kun olet asunnonomistaja ja kauniin kotisi kaipaa piristystä tai pakollisia parannuksia, remonttilaina tulee usein tarpeeseen. Jotta voit rahoittaa remontin mahdollisimman sujuvasti, remonttilaina asuntolainan yhteydessä on loistava vaihtoehto.

Mitä muistaa:

 • Yhdistäminen: Lainat voi yhdistää, jolloin hallinnointi helpottuu.
 • Kustannustehokkuus: Yhdistämällä lainat saatat säästää kuluissa.
 • Verohyöty: Remonttilainan korot ovat osittain vähennyskelpoisia.

Ehdot: Pankeilla on omat ehtonsa remonttilainan myöntämiselle.

 • Pankkikohtaiset ehdot: Tiedustele omaa pankkiasi ja sen asettamia ehtoja.
 • Vakuudet: Remonttilaina vaatii usein vakuuden, kuten asunto-osakkeen tai kiinteistön.

Lainan hakeminen:

 • Asunnon oston yhteydessä: Voit hakea remonttilainaa jo asuntoa ostaessasi.
 • Jo olemassa olevaan asuntolainaan: Lisälainaa on mahdollista saada olemassa olevan lainan päälle.

Muistathan hyödyntää asiantuntijoiden apua ja lukea tarkasti kaikki lainan myöntämisen ehdot. Näin varmistat, että remontointiin otettu laina palvelee juuri sinun tarpeitasi ja edistää kotisi viihtyvyyttä sekä arvoa.

Asuntolainan ja remonttilainan yhdistäminen

Kun haluat rahoittaa asuntosi remontin, yhdistäminen asuntolainaan voi olla taloudellisesti järkevä ratkaisu.

Yhdistämisen edut

Yhdistämällä remonttilainan asuntolainaasi voit hyötyä useista eduista. Ensinnäkin, kohtaat usein alhaisemmat korkokustannukset verrattuna vakuudettomiin lainoihin. Lisäksi, kun lainat on yhdistetty, sinulla on vain yksi kuukausierä maksettavanasi, joka voi helpottaa talouden hallintaa.

Hakuprosessi ja vaatimukset

Hakuprosessi alkaa ottamalla yhteyttä asuntolainasi tarjoajaan. Pankki tarkastelee tulojasi ja remontin tarvetta sekä arvioi kiinteistösi arvon. Riippuen pankistasi ja remontin laajuudesta, saatat tarvita selvitystä remontin kustannuksista. Pankeilla on erilaisia vaatimuksia, mutta yleensä tarvitset säännölliset tulot ja hyvän luottokelpoisuuden lainan saamiseksi.

Korko- ja maksuehdot

Lainojen yhdistämisen myötä korkoehtosi määräytyvät usein asuntolainan koron mukaan, joka on tyypillisesti matalampi kuin kulutusluotoissa. Maksuaika voi olla joustava, ja se riippuu lainasi suuruudesta sekä pankin ehdoista. Pankeilla voi olla erityisiä ehtoja kuten maksuvapaat kuukaudet tai mahdollisuuden tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä ilman lisäkustannuksia.

Remontin rahoitusvaihtoehdot

Kun suunnittelet remonttia, on tärkeää tunnistaa rahoitusvaihtoehdot, jotka sopivat parhaiten sinun taloudellisiin tarpeisiisi.

Remonttilainan vaihtoehdot

Asuntolainan yhteydessä otettava remonttilaina: Tämä on yleensä edullisin tapa rahoittaa remontti. Pankeissa voi kuitenkin olla erityisiä ehtoja, joiden täyttyessä laina voidaan myöntää.

 • Yhdistelmälaina: Joissain tapauksissa pankki voi tarjota remonttilainan yhdistämistä asuntolainaan.
 • Erillinen remonttilaina: Voit myös hakea pelkästään remonttilainaa, mikäli et halua tai voi yhdistää sitä asuntolainan kanssa.

Korjausavustukset: Tarkista, onko käytössäsi valtion tai kunnan tukemia avustuksia remonttiin.

Rahoituslaskelmat

Budjetointi: Laita ensiksi paperille remontille suunniteltu budjetti. Huomioi sekä materiaalien että työn kustannukset.

 • Kustannusarvio: Laske tarkka arvio remonttisi kuluista, jotta tiedät paljonko rahoitusta tarvitset.
 • Lainalaskuri: Useat pankit tarjoavat verkkosivuillaan lainalaskureita, joilla voit arvioida kuukausierääsi ja lainan kokonaiskustannuksia.

Kun tiedät remontin kustannukset ja ymmärrät eri rahoitusvaihtoehtojen ehdot, voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen.

Verotus remonttilainassa

Kun harkitset remonttilainan ottamista osana asuntolainaa, verotus on tärkeä tekijä, jota ei pidä unohtaa. Onneksi, asuntolainan yhteydessä otetun remonttilainan korko on mahdollista vähentää pääomatulojen verotuksessa kokonaisuudessaan tai osittain.

Vähennyskelpoisuus:

 • Asuntolainasi korkojen vähennysoikeus verotuksessa on 75%.
 • Tämä koskee erityisesti ensiasunnon ostajia tai vakituisen asunnon peruskorjauksia.

Vähennyksen edellytykset:

 • Remonttilainan on oltava asuntolainan yhteydessä.
 • Kohde on oltava pääasiallisesti omaan käyttöön.

Muistilista:

 1. Tarkista lainan vähennysoikeus omassa pankissasi.
 2. Ota selvää eri remonttityyppien (vuosikorjaus, perusparannus) vaikutuksesta vähennyksiin.
 3. Pidä huoli, että kaikki dokumentit ovat ajan tasalla verottajalle toimittamista varten.

Kun remontoit vuokrattavaa asuntoa, saatat pystyä vähentämään tietyt remonttikulut vuokratuloista, mutta perussäännöt ovat erilaiset. Lisätietoja saat verohallinnon sivuilta tai kysymällä neuvoa veroneuvojalta.

Muista, että verotuksessa on usein yksityiskohtia, jotka voivat vaikuttaa vähennyksiisi. Siksi aina kannattaa tarkistaa ajantasaiset tiedot verohallinnolta.

Remonttilainan vakuudet ja turva

Kun harkitset remonttilainaa asuntolainasi yhteydessä, on tärkeää ymmärtää vakuuksien merkitys. Vakuudet ovat lainanantajalle turva lainan takaisinmaksulle, ja ne vaikuttavat lainasi ehtoihin ja korkoon.

Vakuuksina voivat toimia:

 • Asunto: Yleinen vakuus on itse asunto, johon remontti tehdään. Jos asuntolainasi on jo kiinnitetty asuntoon, saatat tarvita muita vakuuksia.
 • Muut omaisuudet: Esimerkiksi sijoitusrahastot tai maksutut vakuutusmaksut kuten koti- ja ajoneuvovakuutus.

Pankit arvioivat myös maksukykysi. He katsovat, että sinulla on riittävästi tuloja lainan ja korkojen maksamiseen. Hyvä nyrkkisääntö on, että remonttilainan ottamisen jälkeenkin rahaa tulisi jäädä kuukausittain myös muihin menoihin.

Remonttilainan vakuudet tarjoavat turvaa paitsi pankille, myös sinulle. Ne mahdollistavat edullisemmat lainaehdot, jolloin voit säästää rahaa pitkällä tähtäimellä. Muista, että remontin tulee yleensä nostaa asunnon arvoa; näin lainasi on perusteltu sijoitus tulevaisuuteen.

Tutki vaihtoehtoja huolellisesti ja keskustele pankin kanssa vakuuksistasi ja tarpeistasi, jotta löydät juuri sinun tilanteeseesi sopivan ratkaisun.

Usein kysytyt kysymykset remonttilainasta

Kun teet remonttia, saatat tarvita remonttilainaa. Ymmärrämmekö oikein, että sinulla on kysyttävää tästä aiheesta? Tässä osiossa vastataan usein kysyttyihin kysymyksiin remonttilainasta.

Mikä on remonttilaina?
Remonttilaina on laina, jonka voit ottaa kotisi kunnostamiseen tai laajentamiseen. Tämä laina voi olla erillinen laina tai se voidaan yhdistää asuntolainaasi.

Miten remonttilainan korko määräytyy?
Remonttilainan korko koostuu yleensä viitekorosta (kuten Euribor) ja pankin asiakaskohtaisesta marginaalista. Korkosi vaihtelee valitsemasi lainatuotteen mukaan.

Onko remonttilainalla avausmaksu tai muita kuluja?
Kulut riippuvat lainanantajasta ja lainatuotteesta. Joissakin tapauksissa ei ole avausmaksua, mutta tilinhoitomaksu voi olla mahdollinen.

 • Voinko vähentää remonttilainan korot verotuksessa?
  Kyllä, asuntolainan yhteydessä otetun remonttilainan korot ovat osittain verovähennyskelpoisia. Vähennysoikeus koskee tyypillisesti 75 % korosta.

Mitä vaatimuksia remonttilainan saamiselle on?
Sinun tulee yleensä osoittaa riittävä maksukyky ja mahdolliset vakuudet. Pankit voivat myös edellyttää, että remontti nostaa asunnon arvoa.

Muista, että parhaan kuvan saat ottamalla yhteyttä suoraan lainanantajaasi. He osaavat antaa tarkat tiedot juuri sinun tarpeitasi varten. Remontti voi olla iso päätös ja on tärkeää, että rahoitus on kunnossa.

Jätä kommentti